Sambo-funderingar

Min sambo är mitt uppe i stora förändringar på sitt jobb. Jag kan inte gå in i detalj på vad förändringarna innebär men hans arbetsuppgifter kommer (och har redan börjat) förändras totalt. Den delen av företaget som är vad han har sysslat med ska säljas ut. Han är inte så glad för detta eftersom det han har gjort tidigare (och i hela sitt liv) är det han kan och brinner för.

Just som han hade börjat förlika sig med tanken på förändringarna så har ett nytt alternativ seglat upp. Han funderar på att köpa den delen av företaget som ska säljas. Han kommer i så fall att driva det tillsammans med en gammal vän och arbetskamrat men i princip ändå som ett eget företag.

Det finns många positiva saker med detta om det skulle bli verklighet: han får t ex jobba med det han kan och som sagt brinner för, han får jobba tillsammans med en god vän, han slipper jobba på förra stället som i ärlightenes namn alltid har skötts på ett tvivelaktigt sätt och han får ansvaret för att driva företaget på sitt sätt, något som tidigare inte har gått eftersom ägarna hade sina egna idéer om hur den delen av företaget skulle drivas.. Och han kommer att få lön för sin möda och sina kunskapet - något han aldrig tidigare har fått.

MEN. Nu är det ju så att vi ska ha barn. Att starta upp ett företag samtidigt verkar inte vara den bästa av idéer... Det kommer att ta massor av tid som han då inte kan lägga på Tjorven (och mig). Han säger att han kommer att kunna ta ut drygt halva föräldrarledigheten precis som vi har bestämt från början men hur ska det gå till med ett nystartat företag...? Vi har dessutom precis köpt ett radhus med gigantiska renoveringsbehov. Vem ska ta ansvar för det? Jag trodde att vi skulle göra det tillsammans men ska sambon starta ett företag så kommer ju inte den tiden att finnas..

Jag är skeptisk.

ALLT som händer i våra liv just nu verkar väldigt dåligt tajmat..........

Kommentarer
Postat av: Kattmamman (a.k.a Bridz)

Jag tror inte att det behöver vara dåligt. Det finns massvis med kvinnor som klarar av att vara egna företagare och få barn samtidigt. Det är ingen som förväntar sig något annat än att de ska vara föräldralediga minst hälften av tiden.



Är det självklart för er båda att ni ska ta lika stor del av ansvaret för Rut så kommer det att gå bra. Då är det något han måste ta med i beräkningen när han planerar för företaget. Och han måste ju vara medveten om att föräldraledighet är ett heltidsjobb, han kan inte förvänta sig att jobba heltid och ibland hinna kasta åt barnet en flaska välling. Men det vet ni säkert båda?

2008-10-23 @ 21:19:13
URL: http://BRIDZ.BLOGGSPOT.COM
Postat av: Garbo

Mmm tål att fundera på för som du säger har du redan klart för dig att det kommer bli slitigt,nu e ju företaget etablerat så det kan ju va så att kundkretsen finns kvar och då kanske han kan planera in lilla Rut oxå.

Problemet kan ju ändå dock uppstå att han är tvungen att slita hund och då får Rut avstå sin pappa,svårt läge då ni kämpat så länge för att lilla Rut skulle komma till er.

Dilemma skulle jag vilja påstå.



Är du villig att ta det största ansvaret?

Hyra in folk för renovering kan man ju alltid göra men som sagt måste han slita hund så blir det du o Rut och han går miste om allt.



Vad ni än kommer fram till så önskar jag er all lycka till :)

/Kram

2008-10-24 @ 12:30:55
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: Fibula

Tack för era svar, Kattmamman och Garbo. Det finns ju inga svar på mina funderingar utan framtiden får utvisa hur bra idén var... För som det ser ut nu så kommer han att starta det där egna företaget. Precis som du skriver Garbo så finns ju redan kundkretsen så det är bara allt annat praktiskt runt ikring som ska fixas. Och så säger han att han redan från börjat tagit med i beräkningen att vara pappaledig från slutet av maj då jag vill börja jobba igen. Om man ska se något positivt med att detta händer nu så är det ju att han kommer att vara lite frånvarande när Rut är så liten att hon inte märker det - det hade faktiskt varit värre om han "försvann" när hon var några år gammal och märkte det på ett annat sätt. Det blir nog bra...

2008-10-24 @ 13:37:19
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
Postat av: Cinks

Tjing, precis det hände oss men lite tidigare i processen. Mannen startade eget med två kollegor. Och ja, det har inneburit att han jobbar betydligt mer och det känns ju lite si och så just nu inför decemberbäbis. Och pappaledigt kommer att bli klurigt att ordna till, något som vi tidigare tyckt var självklart.



Men jag tänker att det löser sig. Hellre det än att han är kvar och gör något han inte trivs med, det hade ju inte jag velat heller. Då hade han ju också varit frånvarande på ett annat sätt. Vi får jobba på det på vägen helt enkelt. Hoppas ni löser det på bästa sätt!

2008-10-25 @ 13:20:54
URL: http://cinks.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0