UL i Karlshamn

Rutin-UL idag och allt såg bra ut. Jag gjorde ju ett UL i Fredags så det visste jag ju redan iofs.. Men idag var sambon med och fick se Grodan Han tycker att det hela är än mer overkligt än vad jag tycker! Men jag tror att det var nyttigt för honom att få se Grodan "live" för att fatta.

Det kostade 20 spänn för en UL-bild så det hoppade jag över. Jag har ju några bra bilder redan och deras apparat var väl inte den bästa.. (Barnmorskan var inte särskilt trevlig heller för den delen - särskilt inte när hon fick reda på att jag gjort ett UL i Fredags.. Men jag frågade ju såväl den remitterande läkaren som läkaren som utförde ULet i fredags om jag skulle gå på detta rutin-UL idag och det skulle jag enligt dem!)

Jag träffade på en tjej i min kör som också skulle göra sitt rutin-UL idag. För hennes del var det allra första ultraljudet - ibland är det lyx att vara IVFare Jag hade ingen aning om att hon var gravid.. Jag var inne före henne så jag vet inte hur det gick för henne, men jag träffar henne på en spelning i helgen så då lär jag väl få veta.

Köpte en Vänta Barn tidning på vägen hem. Kände mig nästan skyldig på något vis, som att jag bara hittade på att jag var gravid.. Men nog är jag det! Magen växer och brösten har börjat växa igen! Nu är det dags att införskaffa ny behå igen!

Nu lyxar jag till det med en tallrik jordgubbar och vispgrädde Man måste ju tänka på att få i sig tillräckligt med järn!

Vad hör du egentligen..?

Detta test hittade jag hos Thibb. Kan verkligen rekommenderas! Det blir förmodligen inte det resultatet du tror...

Till hörseltestet

UL i Karlskrona

Just hemkommen från ULet (inte VUL - så långt gången är man alltså nu!) Det var för sent att göra ett nupp-test, precis som jag misstänkte. Läkaren kollade istället alla mått; hjärtat, hjärnan och andra inte organ och kroppsdelar för att se om det såg normalt ut. Och det gjorde det enligt honom!

Han var dansk och tyckte att jag skulle åka till Danmark och göra KUB-test nästa gång jag blev gravid eftersom de enligt honom är mkt bättre på nupp-delen där än i Sverige. Han var den enda utbildade på nupp i hela Blekinge! Rena stenåldern här alltså! (Längtar tills jag får flytta tillbaks till gamla Skåne..)

Jag frågade om könet och han sa att det med största sannolikhet var en tjej. Precis som jag trodde! Men han var inte säker för där var en lite "plupp" - så antingen en tjej med bra utrustning eller en kille med en mycket ynklig sådan...

Jag fick med mig ett par halvdåliga bilder på ansiktet - den ena med vanligt UL och den andra med 4D. HON ville inte ligga stilla.. 4D-bilden gav en missvisande bild (förhoppningsvis!!!) där hela pannbenet saknades så på den klippte han bort den delen av bilden.. Den andra var en misslyckad profilbild där näsan ser ut som en potatis.. Jag tror inte att jag bryr mig om att lägga ut någon av dem här.. Titta på dessa istället!

På måndag ska vi på rutin-screeningULet. Då kommer sambon också med! (Jag behöver egentligen inte det nu när jag varit på UL idag men läkaren tyckte att jag skulle gå ändå för sambons skull. Känner mig lite skyldig att jag slösar på landstingets pengar...)

p.s. Igår på kören var det två tjejer (som iofs jobbar med blivande mödrar) som såg att jag var gravid!! Det syns nog mer än jag själv ser...

Veckans notering:

Magen växer.
(Imorgon ska jag på det där nupp-VULet i Karlskrona. Då är jag i vecka 17+1. Rapport kommer!)

Julafton

Om allt går väl - Inch Allah (eller hur det nu kan stavas på svenska..) så har jag en bebis i famnen nästa julafton. Undrar just om det kommer att kännas naturligt eller konstigt. Undrar just vem det kommer att vara... Undrar just vem jag kommer att vara...

Utmanad

Jag är utmanad av Kaki så här kommer min lista! (Jag justerade första frågan lite så att jag skulle kunna fylla listan - imorgon tänkte jag inte göra många växlar..)


Fem saker på min "to-do-lista" för dagen och morgondagen:

1. handla mat inför den årliga midsommarfesten (alla vill komma hit eftersom vi bor "på landet")
2. putsa några fönster
3. tvinga sambon att dammsuga (själv har jag papper på att jag inte får dammsuga från sjukgymnasten =) )
4. tvinga sambon att klippa gräset (det har jag inget papper på att jag inte får men det gör jag inte ändå eftersom framdrivningen har pajat och en motorgräsklippare utan framdrivning är tung att putta runt i nästan 2 timmar som det tar att klippa vår gräsmatta!)
5. ha jättekul på midsommarfesten (trots att jag är värdinna - det gillar jag inte)!


Fem dåliga egenskaper:

1. dåligt självförtroende och blyg i vissa sociala situationer
2. ibland lite besserwisser..(..har jag fått höra - fast jag tycker inte att jag uttalar mig om något om jag inte vet något om det! Vet jag inte säkert så är jag tydlig med det och blir jag överbevisad så har jag inga problem med att erkänna.)
3. svårt att dölja när jag inte tycker om någon eller när jag känner mig orättvist behandlad
4. oerhört svårt att förlåta någon som gjort mig illa
5. ser ofta saker i svart eller vitt och har problem med att se gråskalorna


Fem platser där jag bott:

1. Bernadsville, New Jersey
2. Lund
3. Malmö (Möllan så klart!)
4. Nanyuki, Kenya
5. hålan jag bor i nu som jag inte vill avslöja..


Fem jobb som jag haft:

1. butiksbiträde
2. personlig assistent
3. vårdare på häktet
4. artist service manager
5. arkeolog


Jag utmanar (OM ni själva vill och tycker det är ett kul tidsfördriv, strunta annars i det!) Bonnie, Moooi och Songbird.

Vecka 15 + 5

Som jag skrev i förrgår så har vi börjat berätta för vänner att vi är gravida. Och precis som jag misstänkte så skulle det sprida sig som en löpeld! I söndags fick min sambo ett telefonsamtal från en bekant (gammal kompis till honom som vi inte alls umgås med) som gratulerade och undrade om vi ville ha baby-prylar! De har fått många barn (vet inte hur många) och nu var det dags att göra sig av med allt tydligen. Så vi åker väl dit nån dag och ser vad de har av intresse..

Undrar just hur många fler som vet utan att vi vet det...?

Kromosomtestet

Fick just ett telefonsamtal från min BM. Svaret på mitt kromosomtest har kommit (man tar bara blodprov i Blekinge) och min risk för DS var 1:220, alltså mindre än 1/2% om man översätter det. De rekommenderar ju fostervattensprov om risken är större än 1:250 och den var ju min. MEN risken för missfall vid fostervattensprov är 1/2 - 1%, alltså är det högre risk för missfall vid det provet än själva risken för DS. Dessutom har jag hört någonstans att ett fostervattensprov inte ger rätt svar alltid.

Jag är lite kluven till hur jag ska göra och behöver input! Det lutar åt att jag struntar i fostervattensprovet...

Hon ville att jag bestämmer mig idag så att hon kan få iväg remissen så fort som möjligt. Känns lite snabbt... Jag kan få träffa läkaren i em för ett samtal om jag ville men jag vill ha lite mer på fötterna innan jag går till honom.

Uppdatering kl 13:

Jag är just hemkommen från ett möte med en alldeles fantastisk läkare på vårdcentralen! Han förstod mkt väl min oro för fvp. Efter ett långt samtal erbjöd han att vi tittade med VUL på bebisen för att se om han kunde se något som tydde på t ex kromosomfel. Positiv överraskning eftersom jag bara trodde att det skulle bli ett samtal och att han skulle framhärda att jag gjorde fvp!

Bebisen såg HELT normal ut och alla mått (skallen, kroppen, hjärnhalvor etc) var perfekta! H*n hade tummen i munnen från och till och var SÅ vacker! Jag har 7 (!!) bilder med mig hem. Jag frågade om man kunde se om det var en tjej eller en kille men då svävade han lite på målet... Han sa att de inte brukar berätta även om de ser. Men JAG såg iaf ingen snoppe


Dessutom ska han skicka en remiss för ett extra screening-UL/VUL inkl nupp-test (tydligen är det inte för sent) i Karlskrona där, enligt honom, mkt erfaren personal tittar och mäter med en UL/VUL-apparat som ger betydligt tydligare bild än den i både Sölvesborg (där jag går) och i Karlshamn (dit jag ska på screening-UL om två veckor).

Allt känns toppen igen och jag är evigt tacksam till den snälle gamle polske (?) farbrorn

Nu är jag lycklig

Vecka 15 + 3 - tvivel igen...

Vi har berättat för flera vänner nu att vi är gravida. Jag gissar att det räcker att berätta för några för att det ska sprida sig till alla.. Ibland får jag dock panik över detta och ångrar det bittert! Tänk om allt inte står rätt till med kromosomerna eller att vi får ett katastrofbesked vid screening-ultraljudet om några veckor.... Hemska tanke! Jag skulle säkert överleva (ytterligare) ett katastrofbesked på den punkten men vad jobbigt det kommer att bli att behöva förklara för alla som tror att vi fortfarande är gravida! Ibland är jag helt säker på att det är just det vi kommer att behöva göra...

Jag är som sagt i de s.k. spökveckorna just nu och ibland känner jag mig verkligen inte alls gravid. Illamåendet håller sig för det mesta borta och jag har fortfarande inte fått en en tillstymmelse till mage. På en sajt stod det att man skulle ha gått upp 2,5 - 4,5 kg i denna vecka men jag har ju gått ner!! Har iofs inte vägt mig på några veckor nu men favoritjeansen passar fortfarande nästan.. På en annan sajt stod det att man ska kunna klämma ut lite råmjölk ur brösten men det kommer ingen råmjölk hur jag än trycker och klämmer!

Min mamma berättade igår att hon vid denna tiden kunde känna fosterrörelser! Jag känner inte ett dugg! Som min kompis uttryckte det för någon vecka sedan när jag beklagade mig att jag inte kände något "Men den är ju inte större än en bajskorv och en bajskorv känner man ju inte!" Grodan ska vara kring 13 cm lång nu och det börjar ju blir större än en bajskorv så man borde väl kunna känna den nu? Dessutom ligger en bajskorv stilla och det gör förhoppnningsvis inte en Groda.

Vad läskigt detta är......

Foglossning eller inte del 3

Var hos sjukgymnasten igår för en undersökning av min eventuella foglossning. Typiskt nog hade jag inte ett dugg ont precis när jag var där utan fick istället beskriva hur det brukar kännas och när smärtan kommer. Hon kände och klämde och sträckte och drog och kom till slut (efter över en timme!) fram till att det verkade vara symptom av både foglossning och av att mina ben är olika långa.

Jag fick med mig hem ett foglossningbälte som jag skulle prova när vi t ex tar kvällspromenaden med hunden då jag brukar få riktigt ont efteråt, samt några övningar för att stärka muskulaturen kring bäckenet. Jag provade bältet redan samma kväll och om något så verkade det göra smärtorna ännu värre. Jag kunde knappt röra mig under resten av kvällen och på natten när jag var uppe och kissade! (När smärtan försvinner känns det nästan som att jag har inbillat mig att jag kan få så ont...)

Att jag fick så ont just igår kan också bero på att jag jobbade i trädgården i ett par timmar innan promenaden och jag kände redan då att det inte var bra för ryggen. Men eftersom trädgården var i desperat behov av lite omsorg så fortsatte jag.. Det är den lätt framåtlutande ställningen som framkallar smärtan och den ställningen använder man till väldigt många olika aktiviteter.. T ex dammsugning. En aktivitet som jag f.ö. gärna slipper ;)

Min plan är iaf nu att ringa och ändra tiden för återbesöket om 1 1/2 vecka till en eftermiddagstid snarare än en morgontid. Detta eftersom jag då ska försöka framkalla smärtorna genom att jobba lite i trädgården och kanske ta en lång promenad samma dag. Fast vid det laget kanske övningarna har hjälpt så mycket att smärtorna försvunnit..? Man kan ju alltid hoppas =)

Det jag är mest orolig för är om vår NYC-semester i slutet av augusti blir totalt saboterad av att jag inte kan gå... Oj vad jag tänker göra mina övningar flitigt!!

Hett tips

Vid morgonillamående: Tvinga aldrig kroppen att svälja först en gigantisk Mitt val-vitamin och sedan en ännu gigantiskare (jag vet att man inte kan säga så..) Omega 3-kapsel genom att tvångs-svälja med en klunk te trots klökningar och samtidigt pressa handen mot munnen. Allt kommer bara upp igen inom en minut tillsammans med resten av frukosten..

..och man får börja om från början.

Ännu ett "Tack, men nej tack"...........

Mitt självförtroende börjar verkligen svika igen efter ca 4 månader som heltidsarbetslös och ännu längre som deltidsarbetslös....

Snacka om att jag har kastat bort alla mina studiemedel på en utbildning som inte bara är helt värdelös utan som dessutom sätter käppar i hjulet för mig att söka mig till en annan bransch.

Jag gillar inte spökveckorna

Mina graviditetssymptom avtar mer och mer. Det är inte bara så att jag mår illa mindre än tidigare, har inte spytt sen den gången jag blödde näsblod, utan alla andra lite mer subtila sympton som t ex konstiga drömmar, gråtmildhet, växtvärk (kanske inte så subtilt..) och hudtorrhet-men-ändå-fler-finnar-på- halsen-och-hakan har också börjat försvinna. Foglossningen har blivit mycket bättre (men fortfarande lite ont). Igår när jag skulle på styrelsemöte och var tvungen att dra på mig mina jeans som jag sluppit använda på över en vecka så passade de helt plötsligt igen! Tidigare har jag inte kunnat knäppa dom alls. Magen känns inte alls så fet och plufsig längre.

Här är ett par bilder på magen från häromdagen i vecka 14 + 0 (tror jag..) t.v. samt idag i vecka 14 + 5 t.h.:Jag vet att det är vanligt att man känner sig icke-gravid några veckor kring den här tiden - de så kallade spökveckorna efter de kraftigaste symptomen och innan man känner fostret röra sig i magen. Men jag gillar det inte alls. Jag inbillar mig naturligtvis det värsta.

Funderar på att fejka en olycka där jag ramlat med magen rakt på något hårt och åka in akut för att få ett extra VUL.

Treo

Jag har haft en gnagande, rälig huvudvärk de senaste dagarna som inte vill ge med sig. I helgen när jag var hemma hos mina föräldrar kollade jag i medicinskåpet för att se om det fanns någon värktablett som jag kunde ta. På Treoröret läste jag Bör undvikas av den som försöker bli gravid eller är gravid. Denna varningstext har inte funnits på Treorör tidigare! Och jag har googlat som en galning för att hitta någon info om att acetylsalesylsyra skulle kunna påverka chanserna att bli gravid negativt men inte hittat något. När jag frågat läkare om det så har de svarat lite lojt att jag kanske bör undvika värktabletter..

Jag har i många års tid tagit Treo varje dag pga huvudvärk! I perioder kunde jag ta upp till 6 Treo om dagen! När jag inledde IVF-behandlingen drog jag visserligen ner på Treointaget kraftigt men jag tog ju fortfarande Treo nästan dagligen... Jag tog till och med Treo nu senast när jag ruvade på Grodan!

Tankarna har alltid funnits att Treo kanske inte skulle vara så bra att ta när jag försökte bli gravid men eftersom jag inte hittade någon info om det så var motivationen att sluta inte tillräcklig... Så är det med ett beroende...

Oj, vad det känns jobbigt nu när de uppenbarligen har konstaterat att det faktiskt påverkar chanserna negativt! Tänk om det är mitt onödiga JÄVLA Treointag i alla år som har orsakat att vi inte blivit gravida...

Så bortkastat...............

Näsblod

Igår spydde jag tills jag fick näsblod. Nasty.

Foglossning eller inte del 2

Tack för all respons på min ev foglossning. Jag ringde aldrig naprapaten eftersom jag haft mindre ont de senaste dagarna. Kändes som fel läge att ringa honom.. Däremot har jag pratat med min barnmorska igen idag när jag var där för vägning och blodprov (kromosomtest). Nu tyckte hon att jag skulle kontakta sjukgymnasten och kolla upp det eftersom ischias kunde vara en biverkning av själva foglossningen. Jag har haft ischias tidigare så jag vet hur det känns. Detta känns som ischias + något mer..

Jag hade förresten gått ner (!) nästan 2 kg i vikt sedan senaste vägningen. Trots att jag spyr mindre.. Kanske beror det på att jag mår mindre illa och därför äter mindre? Jag känner mig dock fortfarande fet.. Och någon fin gravidmage har jag fortfarande inte fått.

Lite gravidhumörsvägningar har jag däremot fått.. Efter att ha stått i en halvtimme i kö till kassan på Ica i Sölvesborg i morse (många SR-festivaldettagare var där och provianterade!) och nästan var framme så öppnades en ny kassa brevid oss. När tanten bakom mig då försökte kasta sig fram med sig vagn före mig till den nya kassa fräste jag: du ska ju INTE gå före mig i kön i alla fall! och återtog min plats. Hehe...

Dagens bild är från Sweden Rock Festival igår. En kille som endast var iklädd en elefantstringkalsong, mobiltelefon i ett snöre kring halsen och Elvisperuk poserade gärna!Min kompis som jag skrev om här är förresten nu gravid i vecka 6 (hon måste alltså ha blivit gravid på första försöket efter sitt förra missfall! Vissa har det bra...). Hon ringde mig idag för att hon var orolig eftersom hon haft rosafärgare flytningar i ett par veckor. Hon var inne och kollade med VUL i förra veckan och då var allt ok men nu var hon nojjig igen. Ganska anmärkningsvärt att hon nojjar sig mer än vad jag gör över sin graviditet.. Nu hade hon iaf ont i magen också men inte i nedre magen utan vid magsäck/tarmar-regionen. Jag lyckades lugna henne så att hon skulle vänta en dag eller två innan hon åkte in akut igen.

Foglossning eller inte..?

Detta svaret fick jag från min bm efter att jag mailat och beskrivit mina smärtor på baksidan av bäckenet och i vänster ben.


Verkar mer som en nerv om det strålar utmed lårets baksida.
Du har väl inte något foglossningsbälte. Ibland kan alltså dessa orsaka ischias
då de trycker just på nerven.

Finns inte så mkt att göra - det kan komma och gå.Ibland får man korta av
promenader etc.

Foglossning - nja - det är ganska sällan det kommer så här tidigt.Är inte detta svaret lite nonchalant..? Enligt både flera kommentatorer här och några FL-vänner så kan foglossning visst te sig på detta sättet..

Idag ska jag ringa till min naprapat som jag har stort förtroende för och fråga vad han tror. Uppdaterar efter det.

Status update

Igår var en dålig dag. Jag mådde illa, hade ont av foglossningen och var TRÖTT hela dagen. Det var olidligt varmt och jag orkade inte göra någonting på hela dagen.

Idag mår jag hittills BRA och nu ska jag bara njuta av det! Jag tänker ta emot spökveckorna med öppna armar om de bestämmer sig för att komma till mig. Eller spökdagarna för den delen..

Dagens bild:
Smart kille....

Anledningar till oro..?

Inatt är andra eller tredje natten jag inte är uppe och kissar stup i kvarten. Jag har inte legat vaken i många timmar som jag gjort tidigare utan bara korta stunder, och jag har inte heller varit tvungen att käka bananer hela nätterna för att undgå att må illa. Magen känns inte lika svullen längre och nu på morgonen har jag inte börjat må illa ännu. Den inbillade (?) foglossningen har jag knappt känt av på två dagar.

Nu blir jag orolig igen....

(Brösten är fortfarande stora, fasta och ömma.)

Vecka 13 + 3 idag.

RSS 2.0