Vi sär så Sverige!

Nu drar jag till New York City.

(Tar med mig laptopen så att jag kan hålla mig uppdaterad med vad som händer i bloggvärlden...och kanske uppdatera själv lite då och då)

Fler senaste nytt!

Senaste nytt 4) Jag har fått jobb!! ÄNTLIGEN!!!! Det är ett bra jobb genom ett stort bemanningsföretag på en myndighet där jag får möjlighet att använda mina erfarenheter av GIS och annat. När jag var på intervju på bemanningsföretaget hade jag så liten mage att det gick att dölja men nu är det omöjligt. Frågan är vad som händer när jag ska ner och skriva på papper etc och de ser magen...?

Visst är det så att har jag fått muntligt besked att jag fått jobbet så kan de inte neka mig det när de får reda på att jag är gravid? Någon som vet?

Jag kommer att kunna jobba ca 2 månader innan jag blir för gravid och enligt vad jag minns att de sa får jag anställning 1 år i taget.. Det innebär att jag kanske kommer att vara mammaledig drygt halva anställningstiden om jag tar 6 månaders ledigt vilket känns lagom... Lite dåligt samvete har jag men jag har samtidigt inte alls något val! Fick ett brev från min a-kassa igår om att jag bara har 47 (!!) stämplingsdagar kvar och att jag inte kvalificerar mig för en ny ersättningsperiod..!! (Fattar egentligen inte varför.. De måste har gjort även dessa regler hårdare - allt för att trycka ner de som redan ligger... Det är nu man önskar att man föddes i en familj med kapital och kontakter...eller att man lagt 7 års universitetsstudier på något helt annat!)

Senaste nytt 5) IMORGON ÅKER VI TILL NEW YORK CITY!!! Jag har knappt hunnit planera resan alls pga allt som händer i mitt liv just nu med jobb, husförsäljning, husköp och allt annat! Huvudsaken är att jag kommer ihåg att ta med mig pass, biljett, visakort och järntabletter! (Fast järntabletter kanske de har i USA också...? )

Tips på kuliga saker att hitta på i NYC emottages tacksamt! Jag har varit där ganska mycket tidigare (au pair och semester) så de vanliga turistprylarna är avklarade.. Jag tar med mig laptopen så jag kollar in här regelbundet och skriver kanske ett inlägg då och då..

Senaste nytt

Fortfarande trött efter en fantastisk gospelhelg i Chicago...(eller nej, Stockholm var det ju!!) ..så kommer här ett kort inlägg med senaste nytt.

Senaste nytt 1) När jag provade mammabehåar i helgen så sipprade det ut lite gul råmjölk ur mitt högra bröst!

Senaste nytt 2) Jag har köpt Ruts första klänning! Tuff va?Senaste nytt 3) Jag var hos bm idag och mätte för första gången magen. Den låg inom normalspannet men i de lägre regionerna.. Hade gått upp 1 kg sedan sist. Blodtrycket fick de ta två gånger eftersom jag var superstressad när jag först kom in (pga en massa olika saker som händer samtidigt i mitt liv just nu - det får jag ta en annan gång..). Efter första blodtrycket, som var skyhögt, tvingade de ner mig i en vilostol med benen upp på en pall och sa åt mig att jag MÅSTE sluta stressa :s

För övrigt lider jag just nu så otroligt mycket med Sanna Kallur...........  (jaha... där började jag gråta igen..)

Away

Bloggar inte på några dagar nu eftersom jag är på Stockholm Gospelfestival!

Köttmonstret

Igår när jag och sambon var ute på en husvisningsrunda i staden till vilken vi ska flytta kom det fram: Köttmonstret.

Helt plötsligt, som taget från ingenstans, precis innan den sista husvisningen blev jag som förvandlad; jag skulle ha kött! Det fanns ingenting viktigare i hela världen än att jag inom de närmaste minuterna fick sätta tänderna i en ölkorv! Sambon fick veta att det var hans uppgift att ordna fram köttet och det skulle fixas per omgående!

Jag har aldrig tidigare fått äran att stifta bekantskap med det där köttmonstret och lärdomen jag drog var att jag hädanefter inte bara kommer att bära omkring på en eller ett par panikbananer i väskan utan även några köttmonsterkorvar.

För övrigt kan jag upplysa om att min navel inte längre består av en massa rynkor och skrynkliga hudpartier. Nu utgörs den av en jämn, fin och utspänd liten grop. Se själva:Eureka!

Igår när jag skulle leta efter en ny bok att läsa i bokhyllan så hittade jag en bok som jag fick av några kompisar förra gången jag var gravid (för 2-3 år sedan och som slutade i missfall som vanligt) som hette Jag ska bli mamma av Karin Milles. Jag läste lite i boken och några rader fick mig att komma till insikt om varför jag blev så upprörd i förra veckan när några i min omgivning tyckte att jag klagade för mycket på krämpor relaterade till min graviditet. Detta skrev jag om här och här. Författaren skrev att hon inte kunde begripa att folk i hennes omgivning inte också, liksom hon själv, tyckte att det allra mest intressanta i hela världen just då var hennes graviditet och allt som hade med den att göra. Som förstagångsgravid var ju allt nytt och spännande och förtjänade att analyseras och diskuteras!

PRECIS så känner jag. ..med ett litet tillägg: förutom en växande mage och bubbel och sparkar inifrån så är det ju faktiskt mest krämpor och mindre trevliga kroppsliga förändringar som kännetecknar en graviditet.. Alltså är även krämporna superintressanta att diskutera och ventilera - de är ju också nya och spännande! Det jag blev arg på i förra veckan var kanske inte bara att man som gravid inte är tillåten att klaga på att man mår dåligt och har ont eftersom man ska vara glad och tacksam, utan även att alla andra inte tycker att det är lika intressant att diskutera mina krämpor som jag själv tycker. De hörde bara klagan när jag ville upplysa om och diskutera något nytt och spännande som hände med min kropp.För övrigt kan jag upplysa er som faktiskt är intresserade av mina graviditetskrämpor att jag i morse vaknade av att jag fick en väldig kramp i höger vad. Jag brukar få kramp i vänster vad och inte så mycket men idag var det höger ben och jätteont!! Intressant, eller hur?

RSS 2.0