Utmaning

Jag har blivit utmanad av lillawi! (det blev långa svar eftersom jag inte har så mycket annat vettigt att sysselsätta mig med...)

Reglerna:

  • Svara på alla frågor
  • Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din.
  • Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta? Vanlig kyckling i ugnen (jag ääälskar när yttersta tippen av vingarna är så knapriga att man kan äta ben och allt! Och så äääälskar jag skinnet - en gång åt jag upp skinnet på en hel kyckling själv och sen spydde jag efter en halvtimme. Kunde inte äta kyckling på några år efter det men nu är jag tillbaka igen!). Förut har jag haft otroligt dåligt samvete för att jag äter kyckling eftersom de tvingas bo och leva under så vidriga förhållanden, men nu sedan koldioxidutsläppshalterna mellan olika typer av köttproduktion jämförts och kycklingarna vann (förutom om man jämför med vilt och fisk) så känns det lite bättre.

2. När du är på kalas, är du den som sitter eller hjälper du till att duka av? Eftersom jag är totalt valhänt i ett kök och blir superstressad av att vara värdinna är jag tyvärr den som sitter mycket... Men lite hjälper jag allt till.

3. Var sitter du helst när du bloggar? Vid köksbordet där jag alltid sitter med min laptop.

4. Köper du ofta Triss? Aldrig. Det är bortkastade pengar. En gång köpte jag två tian-lotter av misstag. Jag sa att jag ville ha två tior tillbaka istället för en tjuga och menade två gulspengar. Istället fick jag två lotter (jag som inte ens visste att det fanns någon lott som hette tian) och då var jag för skrockfull för att lämna tillbaks dem. Vann inget naturligtvis. Sen får jag ju en trisslott av svärmor varje jul. Det får alla i familjen. Vann nog en ny lott en gång har jag för mig..

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester? Varför måste man välja!? New York nu senast var natutligtvis en höjdare. Men jag har haft fullkomligt underbara semestrar på så många ställen, t ex en vecka hos indianerna djupt inne i Ecuadors regnskog (maten var förskräcklig och som tur var hade vi smugglat med oss lite bröd som vi portionerade upp så att det räckte till en liiiten bit varje dag). Eller när jag volontärande med ett par schimpanser på ett privat sanctuary i Kenya för några år sedan (en dröm som jag haft hela livet. Tyvärr höll jag på att få ena tummen avbiten på kuppen, men den gick till slut att rädda!). Eller mina tre månader i södra Indien en gång för länge sedan i min pur-ungdom då jag blev kär i en indisk kille och höll på att bli gift till mammas stora förskräckelse! (Det var kanske dumt att jag inte gifte mig med honom - han bor numera i New York och jobbar på Wall Street och har det vääldigt gott ställt. Kanske inte riktigt min stil men ändå...)

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på? Animal Planet. Jag gillar framför allt hundpsykologen Ceasar Milan och RSPCA Animal Rescue (eller vad det heter) från olika ställen i USA. Den engelska varianten av samma program är inte alls lika dramatisk och spännande som den amerikanska!

Jag utmanar Gullgossens mamma, Thibb, Kattmamman och Tingeling.

Men bara om ni tycker att det är kul! Tycker ni inte det så strunt i min utmaning!!

Uppdrag Granskning igen

Jag fick ett snabbt svar från Uppdrag Gransknings redaktion i Malmö. Se själva:


Hej Fibula,

Tack för mail.

Det verkar som att du har riktig otur.

Nuvarande lagstiftning säger att inhyraren (Jordbruksverket) inte omfattas av samma lagstiftning som en arbetsgivare när det gäller t.ex. jämnställdhet.

Detta kommer att ändras den 1 januari.

Om det som hände dig hade hänt om några månader så hade Jordbruksverket sannolikt begått ett brott. Idag gör de det inte.

I och med att en ny lagstiftning är på gång så känns det inte lika angeläget för oss att göra ett reportage om ett missförhållande som snart är fixat.
Sorry.

Vad du skulle kunna göra är att påpeka vad som är på gång för både Proffice och Jordbruksverket, och fråga om de inte tycker att en statlig myndighet redan nu borde anpassa sig till en lagstiftning som snart ska gälla.

Mvh

Hasse KarlssonInget program om detta alltså men det känns bra att en lagändring redan är på gång!

Uppdrag Granskning

Jag kontaktade Uppdrag Granskning på svt och berättade vad som hänt med mitt jobb på jordbruksverket. Nu har de hört av sig och vill veta mer =)

(Tjorven kom inte ut trots att jag klippte hela gräsmattan igår. Istället fick jag blåsor i händerna...)

Uppdatering

Igår fick jag så ett samtal från Proffice. De har inget jobb till mig för tillfället. Mycket pga att jag bara kommer att kunna arbeta ett par månader för att sedan föda barn. De skulle kunna sätta mig tillfälligt på kundtjänst på ett stort företag i Malmö om de vill vara jävliga (och jag skulle kunna fajtas med dem och hävda att det blir mer än 1 1/2 timmes pendlingsavstånd enkel väg) men det gör de inte..i nuläget iaf. Planen är istället att de ska försöka hitta något i Blekinge/Smålandsregionen. De sa att det troligtvis skulle ta några veckor att hitta något... Alltså är jag arbetslös ett tag till fastän jag är anställd.....

För många skulle detta säkert låta som den ultimata dealen - att gå hemma och få betalt, men jag vill ju bara jobba!! Jag är så trött på att bara vara hemma utan att känna mig behövd och utan att få någon som helst social stimulans!! Den som inte har varit arbetslös i så långa och återkommande perioder som jag har varit i mitt liv kan omöjligt förstå vad det gör med ens själ. Jag förbannar de val jag en gång gjorde i mitt liv som baserades nästan enbart på hjärta och en väldigt positiv och bekymmerslös inställning till livet!

Det som kändes väldigt bra med samtalet igår var att de inte är sura på mig. De vet ju att jag har all laglig rätt på min sida men de kunde ändå välja att se det på annat sätt. De beklagade snarare min situation och var väldigt upprörda på jordbruksverket. Det enda de hade att säga var att jag kunde ha berättat det tidigare så att de hade fått större möjlighet att diskutera saken med jordbruksverket. Min tanke var ju snarare att jag inte borde ha berätta alls utan bara åkt och börjat jobba och sedan tagit det därifrån. Men det sa jag inte till dem. Jag vet inte vilket som hade varit bäst...

Idag ska jag klippa gräset med vår motorgräsklippare som saknar framdrift så man måste gå och putta runt den på ca 2 000 kvm gräsmatta! Allt för att irritera Rut därinne så mycket att hon kommer ut i förtid. Tänk vad mycket enklare saker och ting hade varit om hon hade kommit ut ganska snart snarare än om 2 1/2 månad som hon är beräknad till. Då skulle jag kunna vara mammaledig 5-6 månader och sen skulle jag kunna börja pendla till ett jobb genom Proffice i Malmö eftersom vi då har flyttat till ett pendlingsavstånd på mindre än 1 1/2 timme.

Ruttna jag

Nu har jag just ringt och berättat för arbetsgivaren där jag ska börja jobba på Måndag och t.o.m. 31 aug nästa år att jag är gravid.

FAEN vad jobbigt det kändes!!!!

Jag känner mig som en tjyv och bedragare som har undanhållit denna information..... Men det var ju inte så att jag hade något val... Hade jag berättat från början så hade jag inte fått jobbet och då hade jag snart varit utförsäkrad från a-kassan och hamnat i arbetsförmedlingens aktivitetsgaranti. Och hamnar man där är man arbetslös resten av livet känns det som..

Men FY vilken hemsk människa jag känner mig som just nu!!

Elak.

Ohederlig.


Uppdatering någon timme senare:

Jag har inget jobb att gå till på Måndag trots allt. Jordbruksverket, där jag skulle ha jobbat (genom Proffice) meddelande  att de inte längre var intresserade av mig eftersom jag är gravid. Jag har fortfarande ett avtal med Proffice till 31 aug nästa år men alltså inget egentligt arbete.

Nu känner jag mig inte ett dugg rutten längre - nu tycker jag att jordbruksverket som är en statlig myndighet är rutten. Men det är naturligtvis därför de anställer genom ett rekryteringsföretag. För att de ska kunna bryta mot lagar som stiftats för att skydda statens medborgare. En statlig myndighet. Ynkligt!

Proffice har nu rätt att erbjuda mig arbete för dagen var som helst med ett pendlingsavstånd på 1 1/2 timme enkel väg och jag har ingen rätt att tacka nej. Det kan bli jobbigt.

Boktips!

Jag har haft väldigt svårt för att koncentrera mig på skönlitteratur de senaste åren. Jag antingen somnar eller kommer på mig själv med att ha läst en hel sida utan att registrera ett dugg av vad där stod. Frustrerande och pinsamt. Jag älskar ju att läsa böcker! Det har jag ju gjort i hela mitt liv! Jag är ju en sån som kan försjunka i en god bok i favoritfåtöljen och många timmar senare förvånat märka att det börjar bli mörkt ute.

Men det var då det... Nuförtiden somnar jag så fort jag tar en bok i mina händer. Som substitut har jag börjar läsa mammas och pappas gedigna bibliotek av Illustrerad Vetenskap (vilket inte är fy skam) men jag saknar bokläsandet!

Jag tror dock att jag har kommit på ett knep för att lura mig själv. Jag läser dokumentära böcker! Det är sannerligen inte alla dokumentära böcker som lyckas fånga mitt intresse men en och annan gång hittar jag små guldkorn! Som igår! Annika Lantz 9 1/2 månad! Jag har bara läst till sida 43 men redan skrattat högt och känt igen mig sammanlagt minst 43 gånger!


Några citat från boken hittills:

"Sara påpekade också att jag skulle komma ihåg att raka benen innan förlossningen. Som om jag ens skulle nå ner till knäna. Men jag ska försöka, det känns viktigt att vara nyrakad när man ligger där och bajsar på sig."

"När jag hängt tvätten smörjer jag in händerna med min nya handkräm. Den är vattenresistent. Det berättade expediten med en glädje på gränsen till det imbecilla när jag köpte den. Men det kanske var för att skyla över den pinsamma tystnad som uppstod sedan jag avslöjat att jag ibland använder min kroppslotion i ansiktet. Wow! Sa jag - vattenresistent!"

"En natt drömde jag att jag födde Leif Pagrotsky. Med kostym och allt. Och det var konstigt, men mitt i all förlossningssmärta, värk och analtryck kunde jag ändå känna hur det stack till av slipsnålen när den passerade dom inre blygläpparna."

"Och när Robert Gustavssom som sadistisk psykolog i "Tips från coachen" hävdade att Anders S Nilsson känner sig övergiven när han bajsat så var jag osäker på om vattnet gick eller om det bara var vanlig inkontinens."

"Det är konstigt nog svårt att få ett entydigt svar på varför samlaget skulle sätta igång förlossningsprocessen, men som tur är behöver man ju inte direkt vara överläkare för att fatta att det helt enkelt handlar om integritet; ""Ojsan, här kommer pappas penis igen - this place ain't big enough for both of us"" Nu verkar det inte som om vår ofödda bebis kan engelska, så han stannar tydligen ett tag till."

Läs den!

För övrigt är det sista dagen på min arbetslöshet. På måndag börjar jag jobba igen!

Äntligen!!

...har vi hittat någonstans att bo. Vi föll för ett radhus - vi som alltid har sagt att vi aaaaaaldrig skulle kunna tänka oss att bo så "Svenssonigt". Hehe - där ser man hur livets förutsättningar förändras

Dålig dag

Jag som de senaste månaderna har mått så fantastiskt bra i min graviditet har nu börjat få krämpor... De senaste dagarna har jag haft en gnagande, rälig huvudvärk som inte kan avhjälpas med alvedon och är SÅ trött... Är det månne järnbrist? Jag har haft bra värde de två gånger Hb't kollats men jag kan inte komma på nåt annat än att det skulle vara järnbrist. Huvudvärken och den enorma tröttheten har hållt i sig i minst fyra dagar nu och inget hjälper... Började med dubbel dos järntabletter + extra B-vitaminer igårkväll för att se om jag kan självmedicinera.

Dessutom har jag pratat med försäkringskassan om min föräldrarpenning. Jag kommer troligtvis att få TIDERNAS SÄMSTA mammapenning...... Jag börjar jobba på måndag på ett välbetalt arbete men eftersom jag varit arbetslös så länge och föräldrarpenningen räknas på de senaste 8 månadernas inkomst så lär jag bli fattig - ännu fattigare än vad jag är nu. Grodan kommer att få växa upp i enbart begagnade kläder...

Blä och blä och blä!!!

Lite hopp ....?

Idag ska vi kolla på ett hus i en förort och ett radhus i själva stan. Så nu börjar man hoppas lite igen.....

I övrigt har jag fått hem tre paket med Grodan-saker som jag köpt på nätet. En bärsjal (olivgrön Tricot Slen), en lammfäll till vagnen (som jag köpt för 450 spänn av en kompis) och ett klädpaket med ca 15 delar, bl a varma ytterplagg, i strl 50-62. Allt för ca 1 000 kr inkl frakt!FAN, FAN, FAN, FAN

Som det ser ut nu är vi bostadslösa om dryga två månader. Budgivningen gick lååångt högre än vi trodde idag och även om vi höjde vårt "absoluta tak" med 50 000 så fick vi inte huset..

Nu är det panik!!!

Nervöst!

Idag bjuder vi på ett nytt hus! Håll tummarna för att vi vinner!!!!! (...och för att det inte blir för dyrt så att vi har råd att renovera...)

Måndag

Nu är det en vecka sen vi kom hem från semestern och livet har gått väldigt sakta sedan dess. Följande har hänt:

  • Vi har varit på 2 husvisningar och ska börja bjuda på ett av husen imorgon. Nu måste vi ordna någonstans att bo - om drygt 2 månader blir vi bostadslösa..!
  • Vi kom en vecka för tidigt till första föräldrarutbildningen.
  • Jag har varit hos barnmorskan och gjort en glukosbelastning som visade på bra värden. Alla andra värden var också bra och Grodan gör sig påmind varje gång jag slutar röra mig/slutar sjunga, t ex just nu =)
  • Jag har skaffat en inloggning på Tradera för att försöka köpa mig en bättre begagnad bärsjal till ett bra pris. Har inte lyckats ännu...
  • Jag har klarat av en anställningsintervju per telefon till det där jobbet jag med all sannolikhet har fått. Nu är det bara papprena som ska skrivas på också...(jag fick dem att skicka papprena per post så att jag kan skriva under innan de hinner se min mage - vilken chock de ska få den 22 när jag börjar jobba!). Jag längtar!!!!
  • Vår värmepump har börjat strula igen efter ett mysko halvtomhalvt strömavbrott igår................. Just nu har vi inget vatten alls. Blä och blä och blä!!!!!!Magen i vecka 26+6

Hemma

Ja, så var vi då hemma igen. Vi har haft det underbart i New York och upplevt massor! Om jag ska samanfatta resan i några rader så får jag skriva att vi gått massor och insupit atmosfären i så många olika delar av staden som möjligt! Vi undvek de riktigt "turistiga" aktiviteterna som att vallas som en flock kor upp till toppen av Empire State Building (har jag redan gjort en gång i tiden) eller åka ut till Ellis Island (också gjort) och Frihetsgudinnan. Istället tog vi gratis-Staten Island färjan förbi de två senare attraktionerna så att sambon skulle få se dem på lite närmare håll och tog en lugn morgonpromenad längs Richmond Terrace på Staten Island. Ground Zero (f.d. World Trade Center) var vi naturligtvis och kikade på även om det var svårt att få en glimt över/mellan de höga staketen som skymmer byggarbetsplatsen. Times Square lyckades vi tyvärr inte att undvika......

Jag har hittat en hel del nya smultronställen som jag inte tidigare kände till och här kommer en lista på några av dessa:

Kvarteren kring Bedford Avenue i Williamsburg, Brooklyn: världens mysigaste gata bubblande av ny undergroundmusikkultur med massor av roliga affärer, restauranter, caféer, musikscener, vinylbutiker och allt annat som brukar poppa upp i liknande områden. Lite som East Village och vissa delar av SoHo fast nyare liksom.. och lugnare. Ta en promenad (ja!!) över Williamsburgs Bridge och sväng till vänster när du kommer över!

Sideshows by the Seashore i Coney Island: Åk dit och se Donnie Vomit borra sig rakt in i skallen via näsan och Heather Holliday sluka ett svärd och sedan buga för publiken med svärdet kvar i luftstrupen! Den tatuerade damen, Insectivora, slickar i sig eld som ingen annan jag tidigare sett! Riktigt bra!!
Little Italy i Bronx. Söder om Fordham University i Bronx (nära Bronx Zoo) ligger ett litet område där alla pratar italienska! Om Little Italy på Manhattan försvinner mer och mer till förmån för Chinatown som växer åt alla håll så är detta numera stället att uppleva Italien i NYC! Köp en rostbiff-sandwich på Joe's Deli på 685 E 187 street och du får dessutom en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga!!

Billys Antiques & Props på 76 East Houston Street på Manhattan. Han säljer allt möjligt och omöjligt!Om Washington Square Park tidigare var min favoritpark att sitta och käka Deli-mat och insupa atmosfären i så upptäckte jag denna gången (efter tips av tjejen som vi hyrde lägenheten av) Bryant Park. Typiskt New Yorkskt!! Den ligger bakom NY Public Library på 42 street och det är lite konstigt att jag aldrig varit där tidigare...

Sen måste man naturligtvis (även om det numera är ganska turistiskt) besöka en gospelgudstjänst i någon babtiskkyrka i Harlem en söndagsförmiddag! Undvik dock att ta en dyr bussresa till en av de större kyrkorna med ett stort gäng andra turister..! Kom i god tid (det börjar vid 11 och du bör vara där åtminstone halv 11), lägg en rejäl slant i kollekten (minst $ 20) och försök att hänga med lite i gospelgunget så blir du mycket väl mottagen!

Detta var ett urval...


RSS 2.0