Hemma

Ja, så var vi då hemma igen. Vi har haft det underbart i New York och upplevt massor! Om jag ska samanfatta resan i några rader så får jag skriva att vi gått massor och insupit atmosfären i så många olika delar av staden som möjligt! Vi undvek de riktigt "turistiga" aktiviteterna som att vallas som en flock kor upp till toppen av Empire State Building (har jag redan gjort en gång i tiden) eller åka ut till Ellis Island (också gjort) och Frihetsgudinnan. Istället tog vi gratis-Staten Island färjan förbi de två senare attraktionerna så att sambon skulle få se dem på lite närmare håll och tog en lugn morgonpromenad längs Richmond Terrace på Staten Island. Ground Zero (f.d. World Trade Center) var vi naturligtvis och kikade på även om det var svårt att få en glimt över/mellan de höga staketen som skymmer byggarbetsplatsen. Times Square lyckades vi tyvärr inte att undvika......

Jag har hittat en hel del nya smultronställen som jag inte tidigare kände till och här kommer en lista på några av dessa:

Kvarteren kring Bedford Avenue i Williamsburg, Brooklyn: världens mysigaste gata bubblande av ny undergroundmusikkultur med massor av roliga affärer, restauranter, caféer, musikscener, vinylbutiker och allt annat som brukar poppa upp i liknande områden. Lite som East Village och vissa delar av SoHo fast nyare liksom.. och lugnare. Ta en promenad (ja!!) över Williamsburgs Bridge och sväng till vänster när du kommer över!

Sideshows by the Seashore i Coney Island: Åk dit och se Donnie Vomit borra sig rakt in i skallen via näsan och Heather Holliday sluka ett svärd och sedan buga för publiken med svärdet kvar i luftstrupen! Den tatuerade damen, Insectivora, slickar i sig eld som ingen annan jag tidigare sett! Riktigt bra!!




Little Italy i Bronx. Söder om Fordham University i Bronx (nära Bronx Zoo) ligger ett litet område där alla pratar italienska! Om Little Italy på Manhattan försvinner mer och mer till förmån för Chinatown som växer åt alla håll så är detta numera stället att uppleva Italien i NYC! Köp en rostbiff-sandwich på Joe's Deli på 685 E 187 street och du får dessutom en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga!!

Billys Antiques & Props på 76 East Houston Street på Manhattan. Han säljer allt möjligt och omöjligt!



Om Washington Square Park tidigare var min favoritpark att sitta och käka Deli-mat och insupa atmosfären i så upptäckte jag denna gången (efter tips av tjejen som vi hyrde lägenheten av) Bryant Park. Typiskt New Yorkskt!! Den ligger bakom NY Public Library på 42 street och det är lite konstigt att jag aldrig varit där tidigare...

Sen måste man naturligtvis (även om det numera är ganska turistiskt) besöka en gospelgudstjänst i någon babtiskkyrka i Harlem en söndagsförmiddag! Undvik dock att ta en dyr bussresa till en av de större kyrkorna med ett stort gäng andra turister..! Kom i god tid (det börjar vid 11 och du bör vara där åtminstone halv 11), lägg en rejäl slant i kollekten (minst $ 20) och försök att hänga med lite i gospelgunget så blir du mycket väl mottagen!

Detta var ett urval...


Kommentarer
Postat av: Tingeling

Vad härligt ni verkar haft det!!

Ljuvligt att läsa idéer, vi ska åka till NYC snart så här fick jag lite tips!

2008-09-03 @ 11:09:21
URL: http://www.tingeling1.wordpress.com
Postat av: Stoppsladd

Låter som en riktigt bra semester! Massa bra tips också!

2008-09-03 @ 23:16:44
Postat av: lillawi

Avundsjuk! Vad underbart ni verkar ha haft det! Har varit i USA men bara västkusten och ännu aldrig i NY och ska bokmärka dina tips för framtida behov... :)



lillawi

2008-09-04 @ 12:25:12
URL: http://www.lillawi.se
Postat av: Bonnie

Välkommen hem! Låter som en superresa.

2008-09-04 @ 19:43:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0