Less........................................

Ursäkta men nu måste jag bara spy ut lite galla! Min sambo är en egoistisk, handlingsförlamad, initiativlös latmask.

Jag är trött som en gnu efter en helg med konstant aktivitet. I går åkte vi runt i varuhus och köpte en massa saker som vi behöver för renoveringen (efter en lista som jag hade gjort naturligtvis, sambon var totalt oförberedd som vanligt. Det som var viktigt för honom var att byta nån grej till datorn för att få det trådlösa nätverket i hans dator att fungera ännu snabbare... Och det spelar ingen roll hur många gånger jag har påpekat för honom att min hjärna inte fungerar som den brukar för tillfället utan att jag hela tiden rör ihop saker och glömmer och att jag inte vill vara den huvudansvarige koordinatorn för husrenoveringen en gång till. Han anstränger sig inte ett dugg för att hjälpa till att komma ihåg saker ändå! Snarare haglar frågorna om var stjärnskruvmejseln eller glödlamporna eller småspiken eller gudvetvad finns ännu tätare än vanligt........).

Vi kom efter shoppingrundan hem lagom till att vi precis hann röja upp i hemmet så att vi kunde ta emot ett gäng kompisar till sambon. De skulle ut och bowla senare på kvällen och skulle ha kombinerad "förfest"/inflyttningsfest hos oss (precis innan vi skulle åka hem från stan frågade han förresten mig om vi hade nån glögg eller nåt annat hemma att bjuda gästerna på..... HANS gäster alltså!).

Precis när folk började droppa in och förväntade sig service i form av husvisning och glöggservering så ringde en annan kompis till sambon som han satte sig och pratade i telefon med... Väl valt tillfälle... (Ungefär samtidigt fick jag ett samtal från en av mina kompisar men jag bad att få ringa upp henne idag istället. Vilket jag naturligtvis inte har hunnit.....). När alla gästerna var komna, husvisade och serverade så lullade sambon, helt oförstående över min ilska, ner från ovanvåningen.

Strax efter att folket hade begivit sig ut för att bowla så kom min bror och droppade av en av brorsönerna som jag skulle passa. Barnet i fråga är ett av de pratgladaste barnen jag någonsin har träffat och man får verkligen blödande sår i öronen efter en helg med honom (men vi älskar honom ändå!!) och jag ångrade lite att jag lovat att passa honom. Som vanligt när jag passar något av brorsbarnen så håller sig sambon i bakgrunden och engagerar sig så lite som möjligt....

Idag var planen att vi skulle
1) måla klart den där byrån som Tjorven ska ha sina kläder i så att allt är klart inför hennes ankomst
2) förbereda för och tapetsera på väggen där vi ska bygga en bokhylla så fort som möjligt så att vi blir av med den oändliga mängd papperskassar med böcker och LP/CD-skivor som står på hela ovanvåningen och hindrar oss från att skapa ett drägligt boende
3) installera babybilstolen i bilen
4) laga punkteringen på den begagnade vagnen jag fick av min mor till Tjorven

Jag satte igång och jobba ganska direkt efter frukosten (efter att ha placerat brorsonen framför teven..) medan sambon satte sig framför datorn och spelade spel och surfade i någon timme. Det tog längre tid för mig att måla byrån än jag trott och därför hade sambon svårt för att komma igång med förberedelserna inför tapetseringen. (Handlingsförlamad och initiativlös var alltså orden...........). Vid tretiden dök mina föräldrar upp, efter att ha firat farmor som fyller år idag, för att hjälpa till med tapetseringen och då hade den ännu inte påbörjats..... (jag höll fortfarande på med byrån). Pappa och sambon fick väl till slut upp ett par våder tapet innan vi åkte hem till min bror för att äta kvällsmat.

Den halvtapetserade väggen:När vi sen kom hem så fortsatte jag direkt med att måla det sista på byrån. Ryggen höll på att ta knäcken på mig, sammandragningarna var ganska konstant smärtsamma och jag var trött, trött, trött.......................... Sambon som ju också hade arbetat hårt hela dagen klagade på att han var stel i kroppen och satte sig vid datorn....(varpå jag försökte pika honom genom att påpeka att jag varken hade hunnit kolla mina mail idag eller ringa upp den där kompisen som jag inte hann prata med igår...) Efter en halvtimme eller så kom han så ner för trappan.....för att lägga sig framför teven istället!!!!!!!!!!!! Jag trodde knappt att det var sant.

Den färdigmålade byrån (som jag fö blev väldigt nöjd med):Det intressanta i sammanhanget är att när folk i vår omgivning påpekar för sambon att det är viktigt att jag inte bär tunga saker och har för mycket att stå i nu i samband med flytt och renovering så håller alltid sambon med och lovar med självklarhet i rösten att inte låta mig göra dessa saker utan att "ta sitt ansvar". Skitsnack säger jag bara - så fort inte nån ser på så är han sitt samma gamla vanliga lata jag som mer än gärna låter mig arbeta medan han latar sig och ägnar sig åt sin Åh så viktiga egentid.

Just nu har jag god lust att flytta härifrån och föda detta barnet på egen hand! Vad ska jag med honom till?! Han har inte ens tagit egna initiativ till att förbereda sig på hur en förlossning skulle kunna gå till och hur han skulle kunna vara mig behjälplig under en sådan. Jag mailar ibland länkar till honom med relevant läsning om t ex profylax eller om vad som händer med bebisen och mig i vecka 37 och han läser väl dom.. Men han skulle aldrig komma på tanken att anstränga sig för att ta reda på informationen själv.

Efter att jag brutit ihop i gråt efter en fråga om var någonting fanns, under det att jag försökte fortsätta måla byrån genom en flod av tårar så fattade han äntligen att det kanske inte var så lämpligt för honom att ligga och lata sig framför teven samtidigt som jag, mindre än en vecka innan beräknad förlossning med sammandragningar som gjorde det omöjligt för mig att stå upprätt och en olidlig ryggvärk fortfarande stod och målade byrå... fattade han att han kanske hellre borde ta tag i att installera bilbarnstolen i bilen och pumpa hjulen till vagnen och röja upp lite i köket och ta ut hunden för att bajsa. fattade han det.

Kommentarer
Postat av: Kattmamman (a.k.a. Bridz)

Du, ta hand om dig själv nu!!!! Vad tror du händer om byrån inte blir målad, eller tapeterna inte sitter uppe? Rut kommer i alla fall inte att bry sig, det lovar jag.Samlat råd från samtlig expertis är att man ska vila sig i form till förlossningen. Sluta att backa upp din sambo så kanske han fattar?Var nu riktigt ego den sista tiden, och tänk bara på att må bra!!!Tänker på dig!

2008-11-30 @ 22:16:37
URL: http://bridz.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Män kan verkligen vara oändligt självupptagna och initiativfattiga... Det är som om de inte har tillräckligt mycket fantasi för att sätta sig in i vad det innebär att bära eller föda fram ett barn. Fattar att du blir lack. Men, även om du tycker att det är mycket som behöver göras så gör de inte du! Du behöver vila, ladda och ta det lugnt. Be honom istället om han inte fattar själv att han ska hjälpa till. Män fattar tyvärr inte hintar och pikar, det är nästan som om man måste skriva det på en lapp och hålla framför näsan på dem... Medveten om att jag generaliserar lite här men ändå!

2008-11-30 @ 22:17:34
Postat av: Songbird

Förra inlägget var mitt förresten... Kram Songbird

2008-11-30 @ 22:18:53
Postat av: Dante

Jag håller med Kattmamman -sluta backa upp och hjälp sambon! Lägg dig på soffan och tittar i timtal. Ta vovven på en lagom kort och stillsam promenad. Duscha två gånger om dagen. Måla naglarna. Läs något intressant om en gammal grav. TA DET LUGNT! (Det var nån som skällde på mig innan för att jag inte tog det lugnt...)2008-11-30 @ 22:36:24
URL: http://dante.bloggagratis.se/
Postat av: Anonym

Gu' vad snabbt det hade ramlat in kommentarer här! Vad SKÖNT det är att ha er ibland!! TACK. Och tack för goda råd.

Jag vet ju redan vad jag borde göra men mitt stora problem är att jag inte KAN ta det lugnt. Inte när jag vet hur mycket vi har att göra och hur lite som blir gjort om inte jag ser till att det blir gjort. Jag blir nog mer stressad av att inte göra något än av att stressa ihjäl mig för att hinna med vad jag planerat... Tyvärr.. Imorgon ska jag hem till pappas verkstad och bygga färdigt en hallhylla.Nu har jag kompletterat med bilder på den halvtapetserade väggen och den färdig(!!)målade byrån :-)Tack igen och kram från en lite gladare Fibula.

2008-11-30 @ 22:50:12
Postat av: Dante

Jäkla vad fin byrån blev!!

2008-11-30 @ 23:33:08
URL: http://dante.bloggagratis.se/
Postat av: Fibula

Tack! :D

2008-12-01 @ 06:04:22
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
Postat av: Moooi

Oj kära vännen, vilken aktivitet! Kan inte annat än instämma med de föregående att nu får du försöka ta det lugnt. Du vill ju ha alla krafter kvar till Rut när hon kommer eller hur? Sköt om dig nu, lova det. (har du fortfarande huvudvärk?)PS Byrån blev superfin!

PS2 och ja, jag förstår att du blir arg på sambon!

2008-12-01 @ 09:17:26
URL: http://livetdel2.blogspot.com/
Postat av: Tingeling

Härlig byrå!! :)

mindre härlig sambo dock..

män är tjockskallar ibland - känner igen mycket av det du skriver, tyvärr.

Tänk på dig själv nu!! Snälla!

kram

2008-12-01 @ 10:28:48
URL: http://www.tingeling1.wordpress.com
Postat av: Kattmamman (a.k.a. Bridz)

Fast du... nu handlar det inte om att bli mindre stressad. Nu handlar det om att kroppen fysiskt behöver vila för att orka med den största ansträngning du någonsin utsatt den för.Du kommer inte att föda många barn i ditt liv, oavsett hur många du får. Så se till att din upplevelse blir så bra som det bara är möjligt och var utvilad tills det är dags.kramar

2008-12-01 @ 10:53:51
URL: http://bridz.blogspot.com/
Postat av: Petra

Vad händer om du ställer krav då? Om du säger rent ut att "Nu vill jag att du slutar spela dataspel för det har vi inte tid med idag. Jag vill att du börjar med tapetseringen NU för jag är höggravid och vare sig vill eller orkar göra allt själv." Typ så. Iofs tycker jag att det är helt horribelt att en vuxen karl inte kan ta det ansvaret själv, men är det nu så det är så har du ju bara valet att vara övertydlig, göra allt själv eller lämna honom. Det är troligen fåfängt att tro att han kommer att fatta själv vad han ska göra.Tycker också att du borde försöka vila dig nu sista tiden innan förlossningen. Så sätt sambon i arbete vet jag! ;-)

2008-12-01 @ 13:22:24
URL: http://petrastankar2.blogspot.com/
Postat av: Cinks

Håller med Kattmamman om att du ska vila nu för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt sen. Bara Du kan ge dig själv utrymme till det. Och man kan ju inte annat än att säga att din man tar sitt ansvar att vila upp sig inför förlossningen på största allvar... Mota honom ur soffan, be honom om hjälp och bulla upp kuddarna skönt för dig själv istället. Hoppas han fattar utan tårar nästa gång.

2008-12-01 @ 13:24:26
URL: http://cinks.blogspot.com
Postat av: Tisalen

Tror detta är en alltför vanlig åkomma blande männen...det skulle kunna vara min du bekrev...

2008-12-01 @ 19:41:27
URL: http://tisalen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0