Konsonantsymfoni och fri rörlighet

Tjorven har blivit mer och mer rörlig! Nu kan hon ganska obehindrat vända sig från mage till rygg/sittande ställning och tvärtom. Hon har även blivit bättre på att förflytta sig mot ett föremål (eller en mjölkbehållare) som hon vill ha. Och hon gör det HELA tiden så det gäller att passa henne! Häromdagen trillade hon ur hängmattan efter förmiddagsluren och landade med pannan på ett för ändamålet olämpligt ställe. Nu ser hon lite ut som Harry Potter.

Och så pratar hon mycket nuförtiden! Hon säger ofta oui oui oui etc (obs, ej med det franska uttalet utan mycket noggrant och tydligt, bokstav för bokstav med mjuk övergång). Ibland blir det även en långt-fram-i munnen-konsonant-symfoni helt utan vokaler. Det kan låta såhär: ssfscht eller chsjtst eller kanske hshshstsft (där h uttalas som ett blåsljus). När hon sysselsätter sig med desa konsonant-monologer ser hon alltid oerhört koncentrerad ut och stör man henne avbryter hon monologen för att istället utdela ett jättestort leende.

Kommentarer
Postat av: Thibb

Det går så fort så man hinner knappt med!! Men det blir roligare och roligare!! ;-)

2009-07-11 @ 20:50:34
URL: http://ettnyttkapitel.blogspot.com
Postat av: Thibb

Kuriosa! Har varit på Österlen några dagar, besökte då Skillinge. Och gissa vad?! Jodå, det finns en gata där som heter just Fibulagatan!! Tyckte jag var lite kul... ;-))

2009-07-17 @ 19:42:00
URL: http://ettnyttkapitel.blogspot.com
Postat av: Fibula

Då har de säkert hittat fibulor (från järnåldern) där. Kul att du tänkte på mig då!

2009-07-18 @ 09:13:44
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0