Eureka!

Igår när jag skulle leta efter en ny bok att läsa i bokhyllan så hittade jag en bok som jag fick av några kompisar förra gången jag var gravid (för 2-3 år sedan och som slutade i missfall som vanligt) som hette Jag ska bli mamma av Karin Milles. Jag läste lite i boken och några rader fick mig att komma till insikt om varför jag blev så upprörd i förra veckan när några i min omgivning tyckte att jag klagade för mycket på krämpor relaterade till min graviditet. Detta skrev jag om här och här. Författaren skrev att hon inte kunde begripa att folk i hennes omgivning inte också, liksom hon själv, tyckte att det allra mest intressanta i hela världen just då var hennes graviditet och allt som hade med den att göra. Som förstagångsgravid var ju allt nytt och spännande och förtjänade att analyseras och diskuteras!

PRECIS så känner jag. ..med ett litet tillägg: förutom en växande mage och bubbel och sparkar inifrån så är det ju faktiskt mest krämpor och mindre trevliga kroppsliga förändringar som kännetecknar en graviditet.. Alltså är även krämporna superintressanta att diskutera och ventilera - de är ju också nya och spännande! Det jag blev arg på i förra veckan var kanske inte bara att man som gravid inte är tillåten att klaga på att man mår dåligt och har ont eftersom man ska vara glad och tacksam, utan även att alla andra inte tycker att det är lika intressant att diskutera mina krämpor som jag själv tycker. De hörde bara klagan när jag ville upplysa om och diskutera något nytt och spännande som hände med min kropp.



För övrigt kan jag upplysa er som faktiskt är intresserade av mina graviditetskrämpor att jag i morse vaknade av att jag fick en väldig kramp i höger vad. Jag brukar få kramp i vänster vad och inte så mycket men idag var det höger ben och jätteont!! Intressant, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Thibb

Intressant! Och faktiskt en del igenkänning! Nu när vi varit ute och rest har jag mjölkat graviditeten lite, gäller att passa på, eller hur?

2008-08-04 @ 17:03:59
URL: http://www.ettnyttkapitel.blogspot.com
Postat av: Skärgårdstösen

Jomen, det ÄR ju synnerligen intressant! Mår man dåligt som gravid och speciellt första-gångs-gravid så är det banne mej samhällets skyldighet att lyssna på oss! Så gnäll på du bara, det tänker jag fortsätta med. Och stackars den som säjer emot mej ;)

2008-08-04 @ 21:42:34
Postat av: Stoppsladd

Häromdagen pratade jag med pappa och beklagade mig över min trötthet och huvudvärk (pga. mitt dåliga järnvärde) och nog kan du tro att det var värre för honom! Denna värmen gjorde han så trött så trött... Klagade jag över ryggvärk så klagade han över sitt onda knä. Fan. Verkade nästan bli som en tävling så numera är "allt bra" när någon frågar.

2008-08-05 @ 01:04:19
Postat av: Fibula

Thibb: Självklart ska man mjölka magen - det gäller att passa på!

Skärgårdstösen: Samhällets skyldighet var orden!!

Stoppsladd: Jag känner igen det där. Min mamma byter samtalsämne så fort jag börjar prata om min graviditet...?! Som idag när jag berättade om kött-incidenten igår, då svarade hon att "ja...ibland kan man bli väldigt hungrig" ("man", dvs alla, inte bara gravida) och sen började hon prata om nåt annat! Suck...

2008-08-07 @ 11:30:37
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0