Uppdrag Granskning igen

Jag fick ett snabbt svar från Uppdrag Gransknings redaktion i Malmö. Se själva:


Hej Fibula,

Tack för mail.

Det verkar som att du har riktig otur.

Nuvarande lagstiftning säger att inhyraren (Jordbruksverket) inte omfattas av samma lagstiftning som en arbetsgivare när det gäller t.ex. jämnställdhet.

Detta kommer att ändras den 1 januari.

Om det som hände dig hade hänt om några månader så hade Jordbruksverket sannolikt begått ett brott. Idag gör de det inte.

I och med att en ny lagstiftning är på gång så känns det inte lika angeläget för oss att göra ett reportage om ett missförhållande som snart är fixat.
Sorry.

Vad du skulle kunna göra är att påpeka vad som är på gång för både Proffice och Jordbruksverket, och fråga om de inte tycker att en statlig myndighet redan nu borde anpassa sig till en lagstiftning som snart ska gälla.

Mvh

Hasse KarlssonInget program om detta alltså men det känns bra att en lagändring redan är på gång!

Kommentarer
Postat av: Tisalen

och vilket trevligt svar av uppdrag granskningcred till dem

2008-09-26 @ 09:53:23
URL: http://tisalen.blogg.se/
Postat av: Lilla Knyttet

Bra svar. Och jag tycker definitivt att du ska tala om för Jordbruksverket att de bara var några få månader från att bryta mot lagen. Bara för att poängtera att de faktiskt gjort fel. Usch vad sur jag blir på sånt här.

2008-09-26 @ 10:53:47
URL: http://lillaknyttet.wordpress.com
Postat av: lillawi

Kul med ett svar. Och det hade väl varit att hoppas på för mycket att en statlig myndighet hade tabbat sig så. Men den sista uppmaningen är ju ganska intressant - borde inte en statlig myndighet föregå med gott exempel inför en lagstiftning som bara är ett par månader bort?Du är förresten UTMANAD!lillawi

2008-09-26 @ 13:17:02
URL: http://www.lillawi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0